YERLİ CEVİZ FİDANLARIMIZ

Şebin Ceviz Fidanı



şebin ceviz fidanı
 
  •    İç randımanı %63 ve yağ içeriği ise%69.40.tır.
  •    Ortalama meyve ağırlığı 9.40gr, iç ağırlığı 6.60 gr.
  •    Çeşidin Tokat ili-Niksar İlçesi ekolojik şartlarında ortalama meyve ağırlığı 11,36 gr.
  •    İç ağırlığı 7,44 gr. iç randımanı %65,14 ve yağ içeriği ise %69.40 olarak belirlenmiştir.
  •    Eylül ayında hasat edilir. Tomurcuklar geç patlar iç kuru ceviz olarak tüketilmeye elverişlidir.
  •    Şebin çeşidi diğer yerli çeşitleri nazaran çok daha verimlidir.
  •    İnce kabuklu olması, erken meyveye yatması, iç cevizin kabuktan kolay ve bütün olarak çıkması, salkımda en az 2-4 adet meyve bulunması bu çeşidin önemini arttırmaktadır.
  •    İç kurdu, sulama ve güneş yanıklığına karşın oldukça hassastır.
  •    Kabuğun kolayca kırılması nedeniyle taşınırken son derece dikkatli olunmalıdır.
  •    Çeşidin tozlayıcıları; Bilecik, Yalova-3 ve Kr-2’dir.


  • Bilecik Ceviz Fidanı



    bilecik ceviz fidanı
     
  •    Ortalama meyve ağırlığı 10.4 gr.
  •    İç ağırlığı 5.2 gr., iç oranı %50, iç ceviz yağ oranı %62,iç ceviz protein oranı %12.dir.
  •    Tomurcuklar geç uyanır. Lezzetlidir. İçkuru ceviz olarak tüketilir.
  •    Eylül sonlarında hasat edilir.
  •    Bu çeşit daha çok Şebin ceviz çeşidi için tozlayıcı çeşit olarak kullanılmaktır.
  •    İç kurduna karşın Şebin çeşidine göre daha dayanıklıdır.
  •    Çeşidin tozlayıcıları Bilecik ve Yalova-3.dür.


  • Kaman -1 Ceviz Fidanı



    kaman 1 ceviz fidanı
     
  •    Ceviz yetişen tüm bölgelerde yetişir.
  •    Özellikle İç Anadolu’da başarılı bir şekilde yetişir.
  •    Meyve salkımında 4-8’li meyve yapar.
  •    Yan dallarda meyve tutma oranı %60tır.
  •    Kuru ceviz olarak tüketilmeye el verişlidir.
  •    Eylül sonunda hasat edilir.
  •    Yalova-3 ve Kaman-5 çeşitleri ile tozlanır.


  • Yalova - 1 Ceviz Fidanı



    yalova 1 ceviz fidanı
     
  •    Ortalama meyve ağırlığı 15.5 gr,iç ağırlığı 7.5 gr.,
  •    İç oranı %48 iç ceviz yağ oranı %70,iç ceviz protein oranı %23.dür.
  •    Akdeniz ve Ege dışındaki tüm bölgelere önerilir.
  •    Eylül sonunda hasat edilir.
  •    Taze ve kuru olarak tüketilir.
  •    Çeşidin tozlayıcıları Yalova-4,Şebin ,Kaplan -86.dır.


  • Yalova - 3 Ceviz Fidanı



    yalova 3 ceviz fidanı
     
  •    Kuru olarak değerlendirmeye uygundur.
  •    Eylül sonunda hasat edilir. Hastalık ve zararlılara mukavimdir.
  •    Ortalama meyve ağırlığı 12.1 gr,iç ağırlığı 6.4 gr.
  •    İç oranı %53,iç ceviz yağ oranı %71,iç ceviz protein oranı %21.dir.
  •    Çeşidin tozlayıcıları Yalova-1,Bilecik, Tokat-1.dir.


  • Yalova - 4 Ceviz Fidanı



    yalova 4 ceviz fidanı
     
  •    Ortalama meyve ağırlığı 12.9 gr,iç ağırlığı 6.8 gr.,
  •    İç oranı %53 iç ceviz yağ oranı %73 iç ceviz protein oranı %17.dir.
  •    Kuru iç olarak tüketime elverişlidir.
  •    Eylül ayı sonunda hasat edilir.
  •    Yalova -1 ve Kaplan -86 çeşidin dölleyicileridir.




  • CHANDLER CEVİZ SİPARİŞ HATTI : Erdoğan Taka - 0530 668 96 47